Matematik

Beregning af hastighed?

21. november 2012 af katjagram (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Beregn udspringerens hastighed, når han rammer vandoverfladen.

Han springer både fra 3meter vippen, 5, og 10. Han vejer 55 kg.

Hvordan regner man dette ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2012 af SuneChr

Brug lovene for det frie fald

v = g·t

s = 1/2·g·t2

g er tyngdens acceleration

v er hastigheden efter t sek

s er faldvejen efter t sek

Det er ligegyldigt, hvad udspringeren vejer.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Opgaven forudsætter sikkert, at udspringeren falder "død" ud fra vippen. I praksis vil en udspringer tage tilløb og udnytte vippens fjedrende egenskaber til at springe lidt i vejret, hvorfor faldlængden vil være et stykke længere end selv vippens højde over bassinets overflade. I den situation kunne udspringerens masse have en vis indflydelse på, hvor højt udspringeren kan komme i vejret inden turen ned.


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. november 2012 af mette48 (Slettet)

spring fra 3meter vippen

s=½gt2

3=½*10*t2   find t af ligningen

indsæt t i ligningen v=g*t så har du hastigheden i m/s


Skriv et svar til: Beregning af hastighed?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.