Matematik

koordinaten til røringspunktet

21. november 2012 af linma (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har en funktion f(x) =  x^3 - 3x^2 + 2x

grafen for f har to tangenter med hældningen 11

bestem førstekoordinaten til røringspunktet for hver af disse tangenter.

hvordan gør jeg det, jeg kan ikke finde ud af disse typer opgaver.

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Løs ligningen f '(x) = 11 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. december 2012 af Isox (Slettet)

og hvordan gør man så det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. december 2012 af Isox (Slettet)

på forhånd tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Man differentierer f(x) for at finde forskriften for f '(x), og så løser man ligningen f '(x) = 11 . Den sidste ligning er en 2.-gradsligning.


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. december 2012 af PeterValberg

Med TI-nspire kan det gøres således i "et hug" :-)

uNqzV.png

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: koordinaten til røringspunktet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.