Matematik

Bestem stamfunktion til f(x)=3x^5-7x+3

21. november 2012 af oool (Slettet)

Jeg står i et  problem, er der nogen der kan hjælp mig med at  denne stamfunktion: 

Bestem stamfunktion til f(x)=3x^5-7x+3

Jeg er kommet frem til: 

f(x)=3 5+1/1 - 7*x+3+C 

 

Derefter er jeg blevet forvirket med 7x og 3 

 

PS jeg ved ikke om jeg har gjort det rigtigt ind til nu ? 

Kan ikke komme længere !! NEED HELP 

 

 

 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. november 2012 af mathon

 

             F(x) = (1/2)x6 - (7/2)x2 + 3x + k

 

 

 

Svar #2
21. november 2012 af oool (Slettet)

Er det løsningen ? 

Ville gerne have en nærmere forklaring på udregningerne ? trin for trin du har gjort ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. november 2012 af mathon

som du har "lært"

 

                    f(x) = a·xn

                    F(x) = a • xn+1/(n+1) = a/(n+1) • xn+1              for hvert led


Skriv et svar til: Bestem stamfunktion til f(x)=3x^5-7x+3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.