Matematik

Bestemmelse af forskrift i matematik

22. november 2012 af Steph12 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej søde mennesker, 

Vi er to piger, som har lidt problemer med denne opgave, og derfor kunne det være super dejigt, hvis I gad at kigge på opgaven og komme med nogle fif til, hvordan vi skal løse den.

På forhånd tak. :-)

Opgave 4:
En bil kører med konstant fart. Sammenhængen mellem den tilbage vejstrækning s (målt i meter), og tiden t (målt i sekunder) er vist i nedenstående tabel.

t/sek          5,5    6,7    9,2    12,0    14,1
S/meter 24,0    28,5    39,1    49,0    58,7

Vi antager, at vejstrækningen s(t) som funktion af tiden t kan skrives på formen:

a. Bestem forskriften for s(t).
b. Giv en fortolkning af a og b.
c. Til hvilket tidspunkt har bilen kørt 50m?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2012 af Kulka1 (Slettet)

Foretag en regression på jeres CAS-værktøj, så får i s(t). Herefter kan i fortolke a og b ud fra den funktionsforskrift i har fået afhængig af hvilken type funktion, der er tale om. I C skal i løse s(t)=50. 


Svar #2
22. november 2012 af Steph12 (Slettet)

Når vi sætter koordinaterne ind i et koordinatsystem, fortæller vores lommeregner (TI-Nspire) at r2 = 0, 998573
Samtidig med at den skriver: y=0,250094 * x + 0,468745.

Hvad kan vi bruge det svar til i forbindelse med resten af opgaven, som skal løses?

Ps. tak for din hjælp indtil videre. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. november 2012 af Kulka1 (Slettet)

Så har i jo en lineær sammenhæng, nemlig s(t)=0,250094t + 0,468745.

Hvad fortæller 0.250094? 

Hvis jeg siger, at b fås ved at sige t=0, så kommer der til at stå, 

y=0.250094*0+0.468745 = 0.468745

Dvs. til tiden t=0 er s(0)=0.468745m. 

Prøv at tolke på dem :) 


Svar #4
22. november 2012 af Steph12 (Slettet)

Det vi bare ikke kan forstå er, at der står minustegn foran talene 0,468745. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. november 2012 af hbhans (Slettet)

Den formel I har fået frem har formen s(t) = at + b, altså en ret linie.

Som nævnt i #3 er b positionen til t = 0. Hvis s måles i meter og t måles i sekunder må a have dimensionen meter pr. sekund. Siger det jer ikke noget?


Skriv et svar til: Bestemmelse af forskrift i matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.