Matematik

hjælp til at opstille ligning? :/

22. november 2012 af tinajepsen1 (Slettet)

hej håber nogle søde mennekser vil hjælpe!

 

 


her kommer det :
T sender 3 gange så mange mails som F og 325 mails flere end I. Sammen har de sendt 3042 mails, hvor mange har de hver sendt

Hvordan kan dette opstilles som en ligning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2012 af mette48 (Slettet)

F har sendt x mail

T sender 3x mail

i sender 3x-325 mail

Ialt ..+..+..=...


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. november 2012 af SuhrB (Slettet)

3x + x = 3042

4x = 3042

x = 3042/4

x = _____


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. november 2012 af mette48 (Slettet)

#2 du har glemt at I også har sendt mail, så din ligning passer ikke


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er ikke korrekt. Følg opstillingen i #1

"F" + "T" + "I" = 3042 , dvs

x + 3x + 3x-325 = 3042 , dvs

7x = 3367


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. november 2012 af SuhrB (Slettet)

#4


#2

Det er ikke korrekt. Følg opstillingen i #1

"F" + "T" + "I" = 3042 , dvs

x + 3x + 3x-325 = 3042 , dvs

7x = 3367

 

Ah ja korrekt. Havde helt overset I


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. november 2012 af Krabasken (Slettet)

F sender x mails
 

T sender 3x mails
 

I sender (3x - 325) mails
 

Tilsammen:   x + 3x + 3x - 325 = 3042  
 

7x - 325 = 3012
 

7x = 3367
 

x = 481
 

F:  481
 

T:  1443
 

I:   1118

Husk at gøre prøve ved at lægge sammen! 

:-)


Skriv et svar til: hjælp til at opstille ligning? :/

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.