Matematik

Bestemmelse af skæringspuktet (x,y) mellem 2 lineære funktioner!

23. november 2012 af rk4748 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Arbejder med opgaver om lineære funktioner, og er kommet i klemme med et spørgsmål.

 

"Redegør med dine egne ord for metoder til bestemmelse af skæringspunktet (x, y) mellem graferne for to lineære funktioner.

 

Medtag figurer/grafer og eksempel."

 

Og jeg har udregnet dette ind til viddere:

 

2x+4 = -3x+6
2x+3x = 6-4
5x = 2
x = 2/5

 

Dvs beregnelses metoden til at bestemme skæringspunktet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2012 af grænseværdi (Slettet)

hvis

      f(x) = 2x +4

      g(x) = -3x + 6

        så findes x-koordinaten ved at sætte f(x) lig g(x)

 

  Derefter skal du finde y-koordinaten ved at indsætte den nyfundne x-koordinat i en af forskrifterne


Skriv et svar til: Bestemmelse af skæringspuktet (x,y) mellem 2 lineære funktioner!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.