Matematik

Løsning af ligning

24. november 2012 af Rebeckah (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej :)

Hvordan løses denne ligning: 

8+4x=7x-2*(14-3x)

Håber nogen vil hjælpe! :D

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. november 2012 af HTXnørden (Slettet)

1. gang ind i parenteserne:

8+4x=7x-2*(14-3x)     =>     8 + 4x = 7x - 28 + 6x

2. træk 4x fra og læg 28 til på begge sider:

8 + 4x = 7x - 28 + 6x    =>    8 + 4x - 4x + 28= 7x - 28 + 6x - 4 x + 28    => 36 = 9x

3. divider med 9 på begge sider:

36/9 = 9x/9   => 36/9 = x

x = 4


Svar #2
25. november 2012 af Rebeckah (Slettet)

Mange tak for hjælpen ;)


Skriv et svar til: Løsning af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.