Matematik

Højde i trekant

25. november 2012 af gym1234 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har en opgave, hvor jeg skal finde højden af et grandtræ som også er højden i en retvinklet trekant. Jeg ved ikke hvordan jeg skal bære mig ad. Jeg har prøvet med sin, cos og tangens, men får resultater som overhovedet ikke kan passe. Der er inden hypotenuse, og den eneste katete man kender er b, som er 26.40. Vinkel C er 90 grader. Så er der nogle andre mål på skitsen, som jeg ikke forstår. 

Der er vedhæftet et billede af opgaven.

 

På forhånd tak! :-)

Vedhæftet fil: grandtræ.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2012 af YesMe (Slettet)

Man har så et forhold, at 

2/4.65 = x/26.4

hvor du nemlig skal løse ligningen i x.


Svar #2
25. november 2012 af gym1234 (Slettet)

Tak, men jeg forstår bare ikke hvordan man så skal komme videre.. Har altid været dårlig til ligninger. 

Skal man så sige 2/4.65*26.4=x ??


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. november 2012 af YesMe (Slettet)

Husk parenteser.

Man skriver x = (2·26.4)/4.65

Det er højden for træet.


Svar #4
25. november 2012 af gym1234 (Slettet)

Okay, mange tak!


Skriv et svar til: Højde i trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.