Matematik

Hjælp til opgave - matematik B på HHX

25. november 2012 af Pwj5 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle.

Sidder og laver emneopgave i matematik. Har lavet de andre opgaver, men denne kan jeg simpelthen ikke finde ud af.

Håber på lidt vejledning. Det er en aflevering om monotoni og ekstrema.


Svar #1
25. november 2012 af Pwj5 (Slettet)

Her er opgaven selvfølgelig:

 

Virksomheden fidustræ A/S producerer og sælger træbriketter til en fast pris på 1200 kr. pr. kubikmeter.
Omsætningen R kan derfor beskrives ved funktionen

R(x) = 1200x , x ≥ 0

hvor x er afsætningen i kubikmeter.

Produktionschefen er bekymret over de høje omkostninger og har beregnet at omkostningerne C ved produktion af varen er givet ved funktionen

C(x) = 0,06x3 −18x2 + 2000x + 5000 , x ≥ 0

Overskuddet kan bestemmes ved den helt fundamentale sammenhæng:
overskud =omsætning - omkostninger

a) Gør rede for, at overskuddet P kan beskrives ved funktionen
P(x) = −0,06x3 +18x2 − 800x − 5000 , x ≥ 0

b) Produktionschefens direktør ønsker nu at du skal beregne i hvilket interval vi har overskud i vores produktion.

c) Helt opstemt af de gode konklusioner ønsker ledelsen nu at du beregner den afsætning, der giver maksimalt overskud og bestem dette overskud.

d) Redegør for i hvilke intervaller af afsætningen vi har voksende overskud.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. november 2012 af mette48 (Slettet)

overskud    =        omsætning       -             omkostninger

p(x)            =        C(x)                 -      R(x)

indsæt C(x) og R(x) ovenfor og reduser

b) overskud når p(x)> 0    find nulpunkter for P(x)

c) find max og min ved at sætte p ' (x) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Hvad er det, du ikke kan finde ud af?

a) Forstår du ikke, at P(x) = R(x) - C(x) ?

b) Undersøg, hvor P(x) > 0 .

c) Find maksimum for funktionen P(x) , x ≥ 0 .

d) Overskuddet er voksende, hvor P'(x) > 0 .


Skriv et svar til: Hjælp til opgave - matematik B på HHX

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.