Matematik
Potens og a...
01. oktober 2003 af
SigurdPK (Slettet)
Jeg har en opgave lydende:
For ethvert tal a er en potensfunktion f givet ved:
f(x) = x^a, x>0.
1. Bestem a, når det oplyses, at f(2x)=5*f(x)
2. Bestem a, når det oplyses, at f(x) øges med 20%, når x øges med 10%.
Sigurd
For ethvert tal a er en potensfunktion f givet ved:
f(x) = x^a, x>0.
1. Bestem a, når det oplyses, at f(2x)=5*f(x)
2. Bestem a, når det oplyses, at f(x) øges med 20%, når x øges med 10%.
Sigurd
Svar #2
01. oktober 2003 af SigurdPK (Slettet)
Jeg har ikke været der under gennemgangen, da jeg har spillet skolefodbold, så jeg er lidt på den hvad det angår... Jeg havde heppet lidt på lektieguruernes hjælp...
Svar #3
01. oktober 2003 af SP anonym (Slettet)
Vi håber, at det var en god fodbold kamp - for nu må du kæmpe med matematikken alene :-)
Anyway, du kan jo udlede det selv:
1. Hvis du ved at forskriften er x^a, kan du jo bare sætte dine oplysninger ind:
f(2x) = (2*x)^a,
5*f(x) = 5*(x^a)
De skal være lig hinanden; brug regnereglerne og divider din ligning med (x^a) og bestem a.
2. Husk, at det at lægge 10% til x er det samme som at gange med 1,10, og det at lægge 20% til y er det samme som at gange med 1,20.
Anyway, du kan jo udlede det selv:
1. Hvis du ved at forskriften er x^a, kan du jo bare sætte dine oplysninger ind:
f(2x) = (2*x)^a,
5*f(x) = 5*(x^a)
De skal være lig hinanden; brug regnereglerne og divider din ligning med (x^a) og bestem a.
2. Husk, at det at lægge 10% til x er det samme som at gange med 1,10, og det at lægge 20% til y er det samme som at gange med 1,20.
Svar #4
02. oktober 2003 af SigurdPK (Slettet)
Jeg er vist nok ved at være der... DOG HASTER DET, SÅ HVIS DER ER NOGLE SOM VIL HJÆLPE.
Jeg har regnet således:
(2x)^a=5*(x^a)
(2^a)/x^a= 5/x^a
2^a=5
Hvordan finder jeg så ud af hvad a er, og er det rigtigt? Hvordan gør jeg hvis det er forkert?
Håber på hjælp
Jeg har regnet således:
(2x)^a=5*(x^a)
(2^a)/x^a= 5/x^a
2^a=5
Hvordan finder jeg så ud af hvad a er, og er det rigtigt? Hvordan gør jeg hvis det er forkert?
Håber på hjælp
Skriv et svar til: Potens og a...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
