Matematik

Opsætning af ligning via tekst

25. november 2012 af Nødden82 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej alle... :-)

Jeg sidder her og har kigget mig ualmindelig blind på et (måske) let opsætningsstykke, men jeg kan ikke hitte ud af det p.t, så håber i kan hjælpe mig på vej.

 

Det lyder som følgende:

Jeg har 7 søjler som alle har en diameter på 65 cm. Afstanden, målt fra midt søjle til midt søjle er ens. Beregn afstanden "a" fra midt søjle til midt søjle.

Der er den oplysning at der fra den yderste kant af søjlen til venstre og til yderste kant af søjlen til højre, er 12,55 m!

 

HJÆLP!!!


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Lav en tegning og få overblik. Der er i alt 6 gange (afstanden a) plus 2 gange en halv diameter fra den yderste kant til venstre til den yderste kant til højre, dvs

6a + 2·d/2 = 12,55m

6a = 12,55m - 0,65m = 11,90m


Svar #2
25. november 2012 af Nødden82 (Slettet)

Det var lige præcis den løsning jeg havde brug for, for at komme ud af min blindhed igen.. :-)

Tusind tak Andersen11 :-)


Skriv et svar til: Opsætning af ligning via tekst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.