Matematik

Statistik spørgsmål

26. november 2012 af Mormor7 (Slettet)

Det er besluttet at indføre digitale test på MFØ uddannelsen i forskellige fag. I hver test kan der scores fra 0
til 100 points.
Opgave 1 (15%)
Man regner med at skulle have en dumpeprocent på 15% på landsplan.
1. Hvis der på en årgang er 200 studerende, hvor mange kan man så forvente vil dumpe? Argumenter
for dit svar.
2. Hvad vil standardafvigelsen for antal dumpede på en årgang på 200 være? Argumenter for dit svar
3. I en klasse er der 28 studerende, hvad er sandsynligheden for at højst 4 studerende dumper?

 

Jeg har fået denne opgave udleveret.

Jeg har lavet spørgsmål 1 + 2. Kan nogen hjælpe mig med spørgsmål tre?

 

Tak for hjælpen :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2012 af lfdahl (Slettet)

3. Brug binomialfordelingen med parametre: (n,p) = (28, 0.15)

P(X=q) = (n,q) pq(1-p)n-q  hvor q er antal dumpede og binomialkoefficienten (n,q) = n!/(q!(n-q)!)

Løs P(X≤4) = P(X=0) + P(X=1) + P(X=2) + P(X=3) + P(X=4) . Du kan slå det op i en tabel (f.eks. Erlang)


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. november 2012 af Singlefyren (Slettet)

og mht. standartafvigelsen i opg. 2 skulle du gerne få ca. lidt over 5.

P(x<30+5) - P(x<30-5) = 0.67 ~ som er tæt på definitionen på 0.683

 


Skriv et svar til: Statistik spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.