Matematik

Beregn sandsynligheden

26. november 2012 af Mariiael (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej jeg har matematik aflevering for til i morgen og har problemer den opgave

spørgsmålet jeg gerne vil have hjælp til lyder: Beregn sandsynligheden for med én terning at slå: A) en sekser B) mere end 2 C) mindre end 3. Svaret angives i både brøk og procent.

Tak på forhånd :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2012 af NR91 (Slettet)

a) 1/6,

b) 4/6

c) 2/6

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. november 2012 af hellerup2900 (Slettet)

 

A) 1/6 = 16,6%

B) 1/2 = 50%

C) 1/3 = 30%


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2012 af PeterValberg

Der er 6 mulige udfald, når én terning kastes, - udfaldsrummet er

U = {1,2,3,4,5,6}

a) sandsynligheden for en sekser er 1/6 (der er kun én eneste sekser på en terning)

b) sandsynligheden for mere end to er 4/6 = 2/3 (3,4,5,6 er de fire muligheder, der er større end 2)

c) sandsynligheden for mindre end 3 er  2/6 = 1/3 (1,2 er mulighederne, der er mindre end 3)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Dit svar i B) er forkert, og de to procenttal i A) og C) er forkert beregnede eller afrundede.


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. november 2012 af hellerup2900 (Slettet)

#4

Nu når du siger det, kan jeg sagtens se fejlene :D

 

B) 2/3 = 66,66%

C) 1/3 = 33,33%


Skriv et svar til: Beregn sandsynligheden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.