Matematik

Løs ligningen

27. november 2012 af karmakamilla (Slettet) - Niveau: B-niveau
Ligningen hedder: 8x + 18 = 2x - 6

Jeg får facit 10x - 24.

Er det helt forkert?

På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2012 af PeterValberg

x = -4

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. november 2012 af Kulka1 (Slettet)

Når du skal løse en ligning, så skal du bestemme en/flere værdier, der gøre udsagnet (ligningen sand), så det er forkert, det du har gjort.

8x+18= 2x-6 ⇔ 6x=-24 <=> x=-4 


Svar #3
27. november 2012 af karmakamilla (Slettet)

Har du en udregning så jeg kan se hvordan jeg skal gå frem

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. november 2012 af PeterValberg

8x + 18 = 2x - 6
8x + 18 - 2x = 2x - 6 - 2x
6x + 18 = -6
6x + 18 - 18 = -6 - 18
6x = -24
6x/6 = -24/6
x = -4

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. november 2012 af PeterValberg

FriViden.dk har en glimrende samling af videoer omkring ligninger [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
27. november 2012 af karmakamilla (Slettet)

Tusind tak for hjælpen

Skriv et svar til: Løs ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.