Matematik

uden hjælpemidler

27. november 2012 af Yusuf123 (Slettet)

hvordan kan man bestemme f'(x) af 3/x + x^5  uden brug af  hj. midler??

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2012 af nielsenHTX

du skal bruge at (axn)'=anxn-1   husk at 1/x=x-1


Svar #2
27. november 2012 af Yusuf123 (Slettet)

f(x)= 3/x + x5 = 3*(1/x) + x5 ⇒ f'(x)= 3*(-1/x2)+5x4 = (-3/x2)+5x4

??


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. november 2012 af nielsenHTX

#2 det er korrekt :)


Skriv et svar til: uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.