Matematik

Vektorer: Bestemmelse af ligning

27. november 2012 af ToodleDoo (Slettet) - Niveau: A-niveau

Bestem en ligning for linjen, der går gennem punktet P0(-17,14) og har vektor n = (5,-6) som normalvektor, og omskriv ligningen til hver af formerne ax+by+c=0 og y=αx+ß.

Jeg ved at resultaterne bliver:

5x-6y+229=0 <=> y = 5/6x+229/6

Er der nogen der kan forklare hvordan jeg kommer frem til dette? Helst trin for trin.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Hvis vektoren n = (a , b) er en normalvektor til linien, har liniens ligning formen

ax + by + c = 0

(a,b) er givet i opgaven, og c bestemmes ved hjælp af punktet P0 .


Svar #2
27. november 2012 af ToodleDoo (Slettet)

Altså:

a(x-x0)+b(y-y0)=0

5(x-(-17))+(-6)(y-14)

5x+85-6y+84

Problemet er bare her, at 85+84 giver 169 og IKKE 229. Hvad gør jeg galt? Altså:

5x-6y+169=0


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du har bestemt liniens ligning korrekt ud fra de givne oplysninger.


Svar #4
27. november 2012 af ToodleDoo (Slettet)

Har set min fejl. Har skrevet 14 i stedet for 24.


Skriv et svar til: Vektorer: Bestemmelse af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.