Matematik

Kan I hjælpe endnu en gang, tak!

27. november 2012 af XX88XX (Slettet) - Niveau: C-niveau

 

Linjerne m og n er parallelle. Linjen m går gennem A(3,4) og skærer x-aksen i (−6,0). Linjen n skærer y-aksen i (0, −3).
 

Angiv en ligning for hver af linjerne m og n.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

De to linier er parallelle og har derfor samme hældningskoefficient a. Beregn hældningskoefficienten ud fra de to punkter på linien m . Linien n skærer y-aksen i punktet (0,b), dvs dens ligning har b = -3.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. november 2012 af lfdahl (Slettet)

Beregn m´s hældning: am = (4-0)/(3+6) = 4/9 = an (samme for m og n)

m går gennem (-6,0): 0 = 4/9 * (-6) + bm    >> bm = ...

n går gennem (0,-3): -3 = 4/9 * (0) + bn    >> bn = ...

Hvor langt er du selv kommet med opgaven? Hvor går du i stå?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. november 2012 af Adntira (Slettet)

Først skal du finde a.

Og det gør du ved at bruge formlen

a = ( y2-y1) / (x2-x1)

Når du har fået a, så har du sådan set fået din a for begge funktioner da de er parallelle.

Så det eneste du mangler at finde er så b for begge funktioner

b = y - ax ..


Så kan du finde skal jeg finde resultatet for dig el. Kan du forsætte der fra??

Skriv et svar til: Kan I hjælpe endnu en gang, tak!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.