Matematik

Find b og c ved hjælp af tangents ligning i punkt

29. november 2012 af mmmille (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg har fået opgave der lyder:

Tangentens ligning i punktet P(1,f(1)) = -2x + 1

f(x) = x^2 + bx + c

Gør rede for at f'(1) = -2 og at f(1) = -1 og bestem tallene b og c.

 

Nogle der kan hjælpe??


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2012 af mathon

pr definition
er
                 tangentens hældningskoefficient i røringspunktet lig med funktionens differentialkvotient

                 f '(1) = -2

og tangentligningen
derfor
                 y = -2·(x-1) + f(1)

                 y = -2x + (2 + f(1)) = -2x + 1
hvorfor
                 f(1) = -1
som giver
                 f '(1) = -2 = 2·1 + b
                 b = -4
dvs
                 f(x) = x2 - 4x + c     gennem (1,-1)
hvoraf
                 -1 = 12 - 4·1 + c

                  c = 2

konklusion
                 f(x) = x2 - 4x + 2
         

 

    

 


Svar #2
29. november 2012 af mmmille (Slettet)

Forstår ikke:

 

"som giver
                 f '(1) = -2 = 2·1 + b
                  b = -4"

 

f'(1) har vi fået fortalt er -2, men er det lig med '2·1 + b'? hvor kommer det fra?

 

Tak for hjælpen :)


Svar #3
29. november 2012 af mmmille (Slettet)

men hvorfor er det lig med*


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. november 2012 af mathon

    f differentieret
    er
                     f '(x) = 2x + b

 

 

 


Skriv et svar til: Find b og c ved hjælp af tangents ligning i punkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.