Matematik

sammenhængen mellem a og c?

29. november 2012 af danmark100 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Bestem den sammenhæng, der er mellem tallene a og c, når andengradsligningen skal have netop en løsning?

    ax2+2x+c=0

Jeg ved, at da der kun kan være en løsning må d = 0, men forstår ikke, hvordan der er en sammenhænge mellem a og c? Og hvordan skal dette sættes op/ udregnes?

Håber i kan hjælpe?

mvh

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2012 af peter lind

Du bruger den generelle formel til udregning af deskriminanten b2-4a*c og sætter værdien b ind.


Svar #2
29. november 2012 af danmark100 (Slettet)

Hmm... Så

b = 2

a = a

c = c

rigtigt?

Kommer det så til at se sådan her ud:

2*2 -4*a*c

4 -4*a*c

a*c 

Er dette meningen eller har jeg begået en fejl? Isåfald kan jeg stadigvæk ikke se meningen? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. november 2012 af peter lind

Du skulle sætte diskriminanten = 0, hvilket giver sammenhængen mellem a og c. Hvad menerdu med det sidste a*c ?


Svar #4
29. november 2012 af danmark100 (Slettet)

Er ikke sikker på, at jeg forstår, hvad du mener?

Du siger, at diskriminanten skal være lig med 0.

Er formlen: b^2 -4ac ikke diskriminanten? Hvordan bliver den i såfald 0? Kan du eventuel sætte tal på?

Det med "a*c" er en reduktion af 4-4*a*c, men det kan man vel ikke?


Svar #5
29. november 2012 af danmark100 (Slettet)

Har fundet løsningen..

Kæft I er dårlige til at forklare eller give hints herinde på Studieportalen...

En simpel opgave, hvis bare man får den rigtige anvisninger istedet for "kragetær".

 

Alligevel tak for forsøget :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. november 2012 af peter lind

Diskriminanten kan blive 0, hvis værdier af a, b og c indsat i diskriminanten giver 0. Du skal så finde hvilken værdier dette skal være for b=2. Du har 4-4a*c=0 . Dette giver den ønskede sammenhæng.( skal dog lige reduceres)


Skriv et svar til: sammenhængen mellem a og c?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.