Matematik

Maksimum - Funktion 2 variable

01. december 2012 af larsolsen12 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey er der nogen som kan hjælpe mig med at klargøre hvordan det er at jeg finder ud af om mit lokale ekstrema for følgende funktion er et maksimum eller minimum??:
F(x, y) = (-0,005x^2 + 0,04x + 0.15) y^0,32 – 6,6y ?????
Jeg har prøvet at finde de partielle afledede og jeg får dem til at være 

 f1' = (-0.001x + 0.04)y^0.32
f2' = (-0.0005x^2 + 0.04x) * 0.32y^-0.68 – 6.6

Dem har jeg så sat = 0 og jeg får punktet (40, 0,00841) 

Hvordan kommer jeg videre herfra??!?!


Svar #1
01. december 2012 af larsolsen12 (Slettet)

hov. der mangler et 0 i den første funktion f(x, y). Den hedder F(x, y) = (-0,0005x^2 + 0,04x + 0,15) y^0,32 - 6,6y. * 


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. december 2012 af nielsenHTX

du kan så bruge ABC-kriteriet til det.


Skriv et svar til: Maksimum - Funktion 2 variable

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.