Fysik

Fysik B

02. december 2012 af kiiki (Slettet) - Niveau: B-niveau

Godaften og glædelig 1. advent.

Håber du/i vil hjælpe mig med følgende fysik opgave.

 

Jeg er startet på den, men er nu gået i stå. Opgaven lyder således:

 

Den dominerede linie i kviksølvs liniepektrum har bølgelængden 253,56nm. Denne linie fremkommer, når kviksølv henfalder fra et exciteret energiniveau til grundtilstanden. Grundtilstandens energi er -10,4 EV.
Beregn energien af det exciterede niveau.

 

Jeg er begyndt at løse opgaven :

Energien af en foton er :
h*f = (h*c)/λ
h = Plancks konstant : 6,63*10-34 J*s  =   4,14*10-15 eV*s
c = lyshastigheden: 3*108 m/s
λ = bølgelængden


(6,63*?10?^(-34 ) J*s*3*?10?^8  m/s) / 253,56nm = 7,84-28 J

 

Nu ville jeg tro, at jeg at energien skulle omregnes til Ev og derefter  lægges til grundtilstandens energi som også måles i EV. Hvis dette er rigtigt, er det her jeg skal have hjælp. Jeg ved ikke hvordan jeg kommer fra J til EV.

Håber du/i kan og vil hjælpe.

Forsat god aften :)

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. december 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Regn hellere i elektronvolt med h så.

Forskellen i energierne er lig energien af lyset så:

| Eexiteret- Egrund |  = helektronvolt c / λ

Hvor lambda skal plugges ind i meter.


Svar #2
02. december 2012 af kiiki (Slettet)

Du må undskylde, men jeg forstår ikke din forklaring. Det du gør der kan jeg vel ikke gøre så længe at Exiteret er i J?


Svar #3
02. december 2012 af kiiki (Slettet)

mener du : f= c/λ = (3 · ?10?^8  m/s)/(?253,56 · 10?^(-9) m) = 1,33


Svar #4
02. december 2012 af kiiki (Slettet)

f= c/λ = (3 · ?10?^8  m/s)/(?253,56 · 10?^(-9) m) = 1,299714436*1030 Hz


Efoton = h • f   = 4,14 • 10-15 eVs • 1,299714436*10301/s = 5,380817 eV


Skriv et svar til: Fysik B

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.