Matematik

Geometri VIGTIG!! SOS

02. december 2012 af asaphelp (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvis jeg skal finde den modstående katete i en retvinklet trekant skal jeg så bruge sin eller tan?

jeg har hypo og hos ?? jeg skal aflevere imoren så pleeaase hjælp!!

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man benytter Pythagoras. Med mindre du mener, at man kender hypotenusen og en vinkel og skal finde siden over for vinklen; så er det sin .


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. december 2012 af Euroman28

Der er vist nok noget du sprunget over ven;)

 

Har du hørt om Pythagoras for retvinklede trekanter?


Den siger

Hvor a og b er kateterne og c er hypotenusen..

Du siger du kender den ene katete og hypotenusen så kan ovenstående omskrives til

Hvis du kender kateteten b og hypotenusen c.

Hvis du kender kateteten a og hypotenusen c.

- - -

Der er Matematik i alt.


Svar #3
02. december 2012 af asaphelp (Slettet)

Okay kan se jeg har misforstået noget og at det skal være pythagoras jeg skal brug MEEN opgaven lyder således:

trekant EDF er retvinklet. vinkel D er ret længden på side e er 36 og længden på siden d er 52 

bestem vinklerne E og F.

Kan jeg så stadig bruge det eks du kom med #2


 


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. december 2012 af Euroman28

du bruger cosinus-formlen for retvinklede trekanter fra din formel-samling

Vinkel F = cos^-1(36/52) = 46.2 grader

Vinkel E = 180-90-46.2 = 43.8 grader

- - -

Der er Matematik i alt.


Skriv et svar til: Geometri VIGTIG!! SOS

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.