Kemi

Hjæææælp! pKs-værdier ud fra kurven

03. december 2012 af Sonja22 (Slettet)

Ækvivalenspunkter og 2 pKs værdier ud fra den vedhæftde kurve?

Tak på forhånd :)

Vedhæftet fil: Kemi pKs.docx

Brugbart svar (2)

Svar #1
03. december 2012 af mathon

 

     
                            pKs er pH ved forbrug af halvt titratorvolumen


Brugbart svar (2)

Svar #2
03. december 2012 af mathon

titreringen af en monovalent svag syre med en monovalent stærk base
giver
                     ns = nb = Vo·cb            når Vo er titratorvolumen (tilsat basevolumen ved ækvivalenspunktet)

                                                              HB (aq)   +   OH- (aq)   <--->   B- (aq)   +   H2O (l)
ligevægtsstofmængder                         ns-V·cb                                 V·cb                



                                  pH = pKs + log(nb / ns)

                                  pH = pKs + log(V·cb / (ns-V·cb))

                                  pH = pKs + log(V·cb / (ns-V·cb))

                                  pH = pKs + log(V·cb / (Vo·cb -V·cb))

                                  pH = pKs + log(V·cb / ((Vo - V)·cb))

 

                                  pH = pKs + log(V / (Vo - V))

specifikt for

                       V = (1/2)Vo

                                  pH = pKs + log((1/2)Vo / (Vo - (1/2)Vo))

                                  pH = pKs + log((1/2)Vo / (1/2)Vo)

                                  pH = pKs + log(1)

                                  pH = pKs + 0
 

                                  pH = pKs                        

 


Svar #3
03. december 2012 af Sonja22 (Slettet)

1. ækvivalenspunkt er 6??


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. december 2012 af mathon

                 et ækvivalenspunkt angives i mL titrator

                 pKs er en pH-værdien ved tilsat halv titratorvolumen som vist ovenfor

 


Skriv et svar til: Hjæææælp! pKs-værdier ud fra kurven

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.