Matematik

Funktioner

03. december 2012 af bobop (Slettet) - Niveau: A-niveau

http://www.uvm.dk/Uddannelser-og-dagtilbud/Gymnasiale-uddannelser/Proever-og-eksamen/Skriftlige-opgavesaet/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF11/110823_stx112_MAT_A.ashx

opg 11 

Jeg mangler denne sidste opgave, men jeg føler mig fortabt. Uanset hvor meget jeg læser i min bog og gør ved kan jeg ikke finde ud den.
 

Er der en som vil være meget sød og hjælpe mig :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det drejer sig om de to funktioner

f(x) = 4(1 - e-x)   og   g(x) = ex - 1

I spm a) skal man bestemme x-koordinaten til hvet af skæringspunkterne mellem de to funktioners grafer. Dvs. Løs ligningen

f(x) = g(x) .

b) Benyt de fundne x-koordinater for skæringspunkterne til at beregne arealet af punktmængden M.

c) Beregn g'(x). Udnyt en kendt egenskab for ex til at besvare opgavens spørgsmål.


Svar #2
03. december 2012 af bobop (Slettet)

Kan du fortælle mig hvorledes man tegner grafen. Jeg bruger mest wordmat, men kan ikke finde et program som kan tegne for mig. Kender du til andre programmer?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man kan tegne den i Excel, eller man kan tegne den i hånden ved at beregne sammenhørende værdier af x og funktionsværdien op så plotte dem i et koordinatsystem.


Svar #4
03. december 2012 af bobop (Slettet)

Jeg er garanteret trælds nu, men jeg tillader mig alligevel at spørge om hjælp til, hvordan man tegner grafen i excel.

Ligger det program man skal bruge i excel eller skal man downloade det andetsteds ??


Svar #5
03. december 2012 af bobop (Slettet)

Hvis du ved det vel at mærke ;)


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. december 2012 af PeterValberg

GeoGebra er ganske velegnet til formålet

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man beregner en tabel over x og f(x) og så indsætter man en graf baseret på de kolonner. Der er online hjælp til hvordan man benytter Excel.


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.