Matematik

Trigonometri

03. december 2012 af nielsjulemand (Slettet)

Jeg har en opgave som lyder således 

Ud for en kyst ligger Dødemandsklippen med sit fyrtårn, der skal advare skibene mod at komme for nær. 
Hvor langt fra kysten ligger Dødemandsklippen?

Dvs sige at siden a er 200m vinkel B er 60 grader og vinkel c er 90 grader.


Har prøvet mig frem med diverse formler men kan ikke få det til at gå op?? Er der nogle der kan hjælpe????


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2012 af SuneChr

I  ΔABC  er B = 60o , C = 90 og a = 200

Vi har

cos 60o = 200/c               cos 60o = 1/2

tan 60o = b/200                tan 60o = √3


Svar #2
03. december 2012 af nielsjulemand (Slettet)

Tak for svaret! Men hvordan skriver man det på en lommeregner?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Der er ikke meget at bruge lommeregner til her. Isoler b eller c fra en af de to ligninger i #1.


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. januar 2013 af 123434 (Slettet)

siden a og vinklen B

200/cos60=400

altså der skulle være 400 m til Dødemandsklippen.

Jeg øver mig lidt på trigonometri.

Jeg synes bare ikke, min besvarelse giver mening.

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Hvorfor giver det ikke mening?


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. januar 2013 af 123434 (Slettet)

Er min besvarelse i 4# rigtig ?

Ved hensyn til, at jeg skrev det ikke gav mening, var nok at jeg er meget usikker med hensyn til trigonometri.


Brugbart svar (1)

Svar #7
14. januar 2013 af mathon

 

afstanden fra kysten til Dødemandsklippen
er
                  tan(60º) • (200 m) = √(3) • (200 m) = 346,41 m

 

afstanden fra B til Dødemandsklippen
er
                  (200 m) / cos(60º) = (200 m) / (1/2) = 400 m


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.