Matematik

Ligninger hjælp!

08. december 2012 af Manu0407 (Slettet)

3x+2=5x-7 giver det ikke 4,5???

2(x+3)=5(2x4)-5(x+1) Giver det 10,3??

Dette er en ligning med brøk. 

Denne lyder således:

2/x = 5

Altså 2 x'endedele (hvis man kan kalde det, det) 

Håber der er nogle skønne mennesker der vil slukke min tvivl på de 2 første og hjælpe mig med den sidste :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Du kan selv kontrollere dine løsninger ved at grøre prøve. Man indsætter den fundne løsning i den oprindelige ligning.

For ligningen 2/x = 5 : gang med x og divider med 5 på hver side.


Skriv et svar til: Ligninger hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.