Matematik

Retvinklet trekant

09. december 2012 af Ttebajo (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle. :-)

Jeg er gået død i endnu en opgave, som jeg håber at jeg kan få noget hjælp med. Opgaven lyder:

Vis at en trekant med siderne a = 12, b = 16 og c = 20 er retvinklet, og bestem trekantens areal. Benyt dette til at vise at højden hc = 9,6 hvor hc er højden fra C. 

---------------------

Jeg kan ikke rigtig forstå hvordan jeg skal gribe den an :-/

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2012 af mathon

 

                        122 + 162 = 202


     Areal
                        T = (1/2)•12•16 = 96
 

                        T = (1/2)•hc•20 = 96

                        T = 10•hc = 96

                              hc = 9,6

    


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Hvis og kun hvis en trekants sider opfylder Pythagoras, er trekanten retvinklet. Vis, at trekantens sider opfylder Pythagoras, dvs. a2 + b2 = c2 .

Når det er vist, har man så om trekantens areal

T = (1/2)·hc·c = (1/2)·a·b


Skriv et svar til: Retvinklet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.