Matematik

Ligninger! :-S

09. december 2012 af tanjamalexandra (Slettet)

Hey!

Er ved at regne nogle ligninger, men jeg er total lost.

Opgaverne lyder:

 

1) 3 + 4x = 6 + 2x

2) 5x - 6 = 3x - 2

3) 7 - 8x = -3x + 22

 

-Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Isoler led med x på venstre side, og rene tal på højre side.


Svar #2
09. december 2012 af tanjamalexandra (Slettet)

Det ved jeg godt. Men hvordan kan man fjerne et x hvis der 2 x'er?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvis 2 pizzaer koster et bestemt beløb, hvordan finder du så hvad 1 pizza koster?


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. december 2012 af Fuglen96 (Slettet)

1) 3+4x = 6+2x

minus 2 x'er fra hver side.

3+2x=6

minus 3 fra hver side.

2x=3

3/2

 

2)5x-6=3x-2

plus 6 på begge sider

5x=3x+4

minus 3x fra hver side

2x=4

4/2

 

3)7-8x=-3x+22

minus 7 fra hver side

-8x=-3x+15

flyt 15 over på venstre side

-8x-15=-3x

plus 8x på begge sider

-15=5x

 

 


Svar #5
10. december 2012 af tanjamalexandra (Slettet)

#4

 

Endelig et brugbart svar. Tak! :) x


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. december 2012 af Fuglen96 (Slettet)

#5


Intet problem :)


Skriv et svar til: Ligninger! :-S

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.