Matematik

Bestem en ligning for tagenten til grafen

09. december 2012 af PersNabo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg sidder fast i en matematik opgave, som jeg gerne vil ha' hjælp til den lyder: 

Bestem en ligning for tagenten til t1 til grafen for f, der går gennem det skæringspunkt p, der har den mindste førstekordinat. Grafen lyder f(x)= 1/4x3-x2-x+4.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2012 af Domat1lira (Slettet)

Du skal bruge formelen f'(x) (x-x0) + f(x)

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Hvilke skæringspunkter drejer det sig om? Er det skæringspunkter mellem grafen og førsteaksen? I så fald skal man først løse ligningen f(x0) = 0  og så benytte tangentligningen

y = f '(x0) · (x - x0) + f(x0)

på den mindste rod x0 i ligningen f(x0) = 0 .


Svar #3
09. december 2012 af PersNabo (Slettet)

Ja det drejer som om punkterne 2,0 og 4,0


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Hvis det drejer sig om at løse ligningen f(x) = 0, skal du gøre det ordentligt.


Svar #5
09. december 2012 af PersNabo (Slettet)

#4

 

Nej, jeg har får opgivet grafen 1/4x3-x2-x+4. Den skal jeg så tegne og aflæse skæringspubkterne med første aksen, også skal jeg bestemme en ligning for tagenten til t1 til grafen for f, der går gennem det skæringspunkt p, der har den mindste førstekordinat. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja. Så skal man netop løse ligningen f(x) = 0, og det skal så gøres ordentligt. Du har ikke fundet den mindste førstekoordinat med dit resultat i #3.


Skriv et svar til: Bestem en ligning for tagenten til grafen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.