Matematik
sms funktions skæringspunkter med første aksen.
24. september 2005 af
blister (Slettet)
Hej.
Jeg har tidligere lavet et indlæg der lignede meget dette, hvor det gik ud på at finde en sinus kurve skæringspunkter med første aksen. Jeg er dog stødt ind i endnu et problem da funktionen nu er blevet til en sammensat funktion, med noget der godt kunne ligne ln(x). Dette vil jo så betyde at længden mellem skæringspunkterne ikke længere er lige lange, men hele tiden aftager i længde. Funktionen ser således ud:
a=0.5
b=0.4
c=0.6
F(x)=(1/3+x)+c*sin(b*x-a)
Er der nogen der kan hjælpe mig med at udlede en formel for hvordan jeg finder et vilkårligt skæringspunkt med første aksen?
Anders
Jeg har tidligere lavet et indlæg der lignede meget dette, hvor det gik ud på at finde en sinus kurve skæringspunkter med første aksen. Jeg er dog stødt ind i endnu et problem da funktionen nu er blevet til en sammensat funktion, med noget der godt kunne ligne ln(x). Dette vil jo så betyde at længden mellem skæringspunkterne ikke længere er lige lange, men hele tiden aftager i længde. Funktionen ser således ud:
a=0.5
b=0.4
c=0.6
F(x)=(1/3+x)+c*sin(b*x-a)
Er der nogen der kan hjælpe mig med at udlede en formel for hvordan jeg finder et vilkårligt skæringspunkt med første aksen?
Anders
Svar #1
24. september 2005 af Epsilon (Slettet)
Hvis man ikke skifter emne, så opretter man ikke flere tråde. Keep that in mind.
//Epsilon
//Epsilon
Skriv et svar til: sms funktions skæringspunkter med første aksen.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
