Matematik

komplekse tal og potens

11. december 2012 af jeppe20 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

(2+2*i)^4

løses dette bare ved at opløfte hvert led i 4 så:

16+16i ?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2012 af SuneChr

Nej, kvadrér i to omgange

( 22·(1 + i)2 )2  =  - 43     altså uden imaginærdel


Svar #2
11. december 2012 af jeppe20 (Slettet)

hvis jeg omskriver den til polær form

2*sqrt(2)*e^(1*pi/4)

og sætter den i 4 potens bliver det så

64*e^(1*pi*4/4)


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. december 2012 af SuneChr

# 0


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Lad være med at kalde tallet i for "1".

(2+2i)4 = [ (2√2)·eiπ/4 ]4 = (2·√2)4 · e = -64


Skriv et svar til: komplekse tal og potens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.