Matematik

bevægelsesligninger på vektor

11. december 2012 af Bangbu (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej.

er der nogen kloge hoveder som kan hjælpe mig, med at opstille bevægelsesligninger på vektorform?

bevægelsesligningerne for det skrå kast ser de ik sådan ud?

a(t)=a0

v(t)=a0*t+v0

s(t)=1/2*a0*t^2+vo*t+s0


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

I det skrå kast skal man betragte ligninger for bevægelsen i både x og y , netop på vektorform

r(t) = [x(t) , y(t)]

Benyt, at der for accelerationsvektoren gælder a(t) = [0 , -g] , med den sædvanlige konvention for koordinatsystemet.


Svar #2
11. december 2012 af Bangbu (Slettet)

mega dumt spørgsmål, men hvad står r for?  


Svar #3
11. december 2012 af Bangbu (Slettet)

#1


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er stedvektoren til partiklens position.


Svar #5
11. december 2012 af Bangbu (Slettet)

er det så korrekt at,

 

Vedhæftet fil:vt.docx

Svar #6
11. december 2012 af Bangbu (Slettet)

mange tak:) men er det rigtigt det fra filen jeg har vedhæftet? #4

ser bevægelsesligningerne vektorform sådan ud?


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja, det er da muligt sådan, under passende antagelser om v0 og α .


Svar #8
11. december 2012 af Bangbu (Slettet)

jeg tror ikke helt jeg forstår det :/ #7


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Hvis v0 = |v0|·(cos(α) , sin(α)) er hastighedsvektoren til tiden t = 0, ser det da rimeligt ud.


Svar #10
11. december 2012 af Bangbu (Slettet)

jaa, det forstår jeg godt. men det fra filen, er det ik også hastighedsvektoren ?


Brugbart svar (0)

Svar #11
11. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#10

Jo, du har hastighedsvektoren v(t) og stedvektoren s(t) .


Svar #12
11. december 2012 af Bangbu (Slettet)

nårh :) ja nu forstår jeg. du har hastighedsvektoren til 0 så? tusind tak for hjælpen. er vektorerne er det hvis der er luftmodstand? nej vel


Brugbart svar (0)

Svar #13
11. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#12

Nej, det har jeg da ikke. Jeg har formodet, at v0 er hastighedsvektoren til tiden t = 0. Det har ikke noget at gøre med at sætte hastighedsvektoren til 0.

I det, du har vist, har man set bort fra luftmodstand.


Svar #14
11. december 2012 af Bangbu (Slettet)

jeg har formueleret mig forkert , men jeg forstår det godt. 

hvordan skal man så vise det for luftmodstanden så:/


Brugbart svar (0)

Svar #15
11. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#14

Der betragter man så en gnidningskraft, hvis størrelse ofte er proportional med kvadratet på hastigheden.


Skriv et svar til: bevægelsesligninger på vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.