Fysik

Opgave

11. december 2012 af Sinimini (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Er der nogle, der vil hjælpe mig med følgende opgave?

 

Vedhæftet fil: Optik.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
11. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Du skal have fat i en sammenhæng mellem luftens brydningsindeks og dens tryk og temperatur, eller en sammenhæng til at finde forholdet mellem brydningsindekser for luft ved to forskellige temperaturer. Desuden skal man benytte brydningsloven til at beregne den kritiske vinkel.


Svar #2
11. december 2012 af Sinimini (Slettet)

Ja jeg har fået en formel, som er:

n=1+8(8,45·?10?^(-7) (K/Pa))·p/T

Jeg har regnet ud, hvad brydningsindekset bliver, hvis det er 20 grader varmt. Hvad skal jeg så gøre nu? ;-)


Svar #3
11. december 2012 af Sinimini (Slettet)

Så har jeg også regnet brydningsindekset ud, hvis det er 60 grader varmt.


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Beregn den kritiske vinkel, hvor der er totalreflektion ved overgang fra kold luft til varm luft.


Svar #5
11. december 2012 af Sinimini (Slettet)

Det ved jeg ikke hvordan man gør. Hvilken formel skal jeg bruge?


Brugbart svar (1)

Svar #6
11. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Benyt brydningsloven

n1·sin(θ1) = n2·sin(θ2)

Man kan beregne, hvor stor den ene vinkel skal være for at give 90º for den anden vinkel. Dette svarer til totalrefleksion.


Svar #7
11. december 2012 af Sinimini (Slettet)

Men skal jeg så sætte 90 ind på tæta2's plads og så finde den anden?


Svar #8
11. december 2012 af Sinimini (Slettet)

Jeg tror ikek at jeg er helt med..


Brugbart svar (1)

Svar #9
11. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ja. Så bliver den kritiske vinkel jo bestemt af

sin(θ1) = n2 / n1 .

Hvis indfaldsvinklen er lig med eller er større end denne vinkel, er der totalrefleksion.


Svar #10
11. december 2012 af Sinimini (Slettet)

Kan det så passe, at den kritiske vinkel bliver 2 grader?


Brugbart svar (1)

Svar #11
11. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#10

Det aner jeg da ikke. Det afhænger jo af dine brydningsindekser.


Skriv et svar til: Opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.