Kemi

Aktuel koncentration

12. december 2012 af hurlumhey (Slettet) - Niveau: C-niveau

Beregn den aktuelle koncentration af Calcium. Her får man så oplysningen Calcium - 12 mg/L. Hvordan beregner man så den aktuelle koncentration?

Håber i kan hjælpe :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. december 2012 af mathon

          

                    1 mol Ca = 40,078 g

   antal mol i 12 mg

                    n = (0,012 g) / (40,078 g/mol) = 2,9942·10-4 mol

                    aktuelle koncentration = n/V = (2,9942·10-4 mol) / (1 L) = 2,9942·10-4 M


Svar #2
12. december 2012 af hurlumhey (Slettet)

Når du det er for 0,5 L kan man så ikke bare dividere 2,9942·10-4 M med 2 eller gange med 0,5?


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. december 2012 af mathon

 

                    aktuelle koncentration = n/V = (2,9942·10-4 mol) / (0,5 L) = 5,9884·10-4 M

 

Brugbart svar (1)

Svar #4
12. december 2012 af Dulugtergrimt (Slettet)

Ikke for at blande mig alt for meget her, men der er et eller andet galt.

Hvis du har 12mg/L, så er koncentrationen den samme, om du har en hel eller halv liter. Det, der varierer, er tilgengæld din stofmængde af calcium samt naturligvis dit volumen.


Svar #5
12. december 2012 af hurlumhey (Slettet)

#4 - Hvordan vil du så regne det ud?


Brugbart svar (1)

Svar #6
12. december 2012 af mathon

Jeg forstod det, som at du havde det samme antal mol blot i en halv liter.

Men hvis det blot betyder , at du kun bruger den halve liter, er koncentrationen naturligvis den samme.

 

Udtryk dine spørgsmål præcist.

 


Svar #7
12. december 2012 af hurlumhey (Slettet)

Måske også lidt dårligt formuleret, men mange tak til jer begge - forstår det bedre nu :-)


Skriv et svar til: Aktuel koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.