Matematik

(2*√18-4*√2)^2 - denne ligning giver 8, men hvorfor?

12. december 2012 af JakobM1911 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har en ligning der hedder (2√18-4√2)^2

Er i tvivl om hvordan man skal regne den? ved den giver 8

Tusind tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2012 af PoKulaKi (Slettet)

Det er ikke en ligning. Der er ikke nogen ubekendt. Mener du at du bare skal regne ud hvad det giver? 

Du skal bruge, at 18 = 2·32

så √18 = 3√2


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. december 2012 af mette48 (Slettet)

Dette er ikke en ligning men en reduktion eller blot en udregning på en lommeregner

(2√18-4√2)^2 = (2√18)2+(4√2)2 - 2*(2√18)*(4√2)=

                         4*18+       16*2-   16√36 =

                                                      16*6


Svar #3
12. december 2012 af JakobM1911 (Slettet)

Nej det er ikke en ligning, skrivefejl fra min side af. Ja den skal give otte, men at 18=2*3^2 hjælper mig ikke rigtigt, ved ikke hvad jeg skal derefter :s


Svar #4
12. december 2012 af JakobM1911 (Slettet)

Lommeregneren siger i hvert fald at den giver otte? :O


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. december 2012 af mette48 (Slettet)

Du har åbenbart ikke engang læst mit svar. 18=2*3^2 findes slet ikke i #2

det kunne være du skulle holde dig til een tråd, så du ikke blander tingene sammen


Svar #6
12. december 2012 af JakobM1911 (Slettet)

Måske skulle du læse det første svar :P


Skriv et svar til: (2*√18-4*√2)^2 - denne ligning giver 8, men hvorfor?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.