Kemi

Stofmængde

12. december 2012 af Mathon23 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej har en en opgave der lyder sådan:

En analyse af en kemisk stof viser, at stoffet indeholder Na, S og O i de angivne masseprocenter:

Na: 19,31 %

S: 26,94 %

O: 53,75 %

a) beregn stofmængden i 100,0 g a stoffet

skal jeg ikke bare dividere 100 med tallene?


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. december 2012 af exutu (Slettet)

Nej.

Du går ind og siger du har 100 g. Altså må du have:

19,31%*100g = 19,31g for Na

Herefter finder du Na's molekyle vægt, som så vidt jeg husker er ca. 23.

Så har du formlen

n=m/M.

n=19,31g/(23g/mol) = 0,84 mol

 


Skriv et svar til: Stofmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.