Fysik

Hjælp til fysik opgave!!

13. december 2012 af Wihi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Et radioaktivt stof har halveringstiden 45min. Til at begynde med har en prøve af stoffet en aktivitet på 6,4kBq.

a) Hvad er aktiviteten 3 timer senere


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. december 2012 af mathon

 

            (6,4 kBq) • (1/2)t/T½ (6,4 kBq) • (1/2)3/(3/4) = (6,4 kBq) • (1/2)4 = (6,4 kBq) • (1/16) = 0,4 kBq


Svar #2
13. december 2012 af Wihi (Slettet)

Skal de 3 timer og 45 minutter ikke omskrives til i sekunder? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. december 2012 af mathon

    45 min = (3/4) time

             der skal benyttes samme enhed for t og T½


Skriv et svar til: Hjælp til fysik opgave!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.