Matematik

udregning vinkel med en stigning på 21%

13. december 2012 af silnul (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Cykelløbet post Danmark Rund arrangeres af Danmarks cykel union og løbets hovedsponsor er Post Danmark

Den stejle bakke Kiddesvej i Vejle har i de senere år været en del af ruten Post Danmark Rundt

Kiddesvej har over en strækning på 400 meter en stigning på 21%

En stigning på 21 % betyder, at når man bevæger sig 100 m kommer man 21 m højere op.

Tegning af trekant: side c = 100 m, Side b = 97,8 m, Side a = 21 m og vinkel C er 90


1. En stigning kan udtrykkes ved størrelsen af vinkel A. Hvordan beregner man vinkel A når stigningen er på 21%?

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. december 2012 af peter lind

tan(A) = 0,21


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. januar 2014 af 123434 (Slettet)

Hvordan regner du det ud?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. januar 2014 af peter lind

Det er definitionen på stigning jeg brugt. hvis du vil finde A må du slå det op på din lommeregner


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

I opgaven står der dog en lidt anden definition på stigningen:

"En stigning på 21 % betyder, at når man bevæger sig 100 m kommer man 21 m højere op."

Ifølge dette bevæger man sig ad hypotenusen, så vinklen må være

sin(A) = 0,21

Jeg er godt klar over, at det ikke følger den sædvanlige definition af vejstigning

http://www.climbs.dk/stigningsprocent.htm

som er i overensstemmelse med #1, men når opgaven har sin egen definition af stigning, skal man nok benytte den. Det underbygges også af ordlyden i #0 under definitionen af stigning.


Skriv et svar til: udregning vinkel med en stigning på 21%

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.