Matematik

Rente ved kapitalfremskrivning

13. december 2012 af michaelfdk (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej!
 

Jeg har lidt problemer med denne opgave: 

"En bank reklamerer for en konto med en fast årlig rente, hvor et beløb på 100000kr. vokser til 125000 kr. på 5 år. 

- bestem den årlige procentvise rente på denne konto

 

Hvordan regner jeg det ud? 

 

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt renteformlen

Kn = K0 · (1+r)n

med n = 5, K0 = 100000 og K5 = 125000 , så

1+r = (K5/K0)1/5


Svar #2
13. december 2012 af michaelfdk (Slettet)

Så er det heller ikke sværere ;) Tak for hjælpen! :)


Skriv et svar til: Rente ved kapitalfremskrivning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.