Matematik

hæve parantes eller gange ind i parantes?

15. december 2012 af jonathan3 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

jeg har fået en opgave der hedder '' 12 - 3 ( 5 - x ) = 3 ( 4 - x ) - 4 ( 2 -2x )'' og jeg ved ikke hvordan jeg skal gøre...        om den bare skal hæves eller ganges ind i ?

håber på et godt svar så hurtigt som mugligt..


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. december 2012 af chr42 (Slettet)

Du skal gange ind for at hæve parenteserne, så svaret må være både og :-)


Svar #2
15. december 2012 af jonathan3 (Slettet)

okay :-) mange tusinde tak Svar #1. når jeg så har regnet så får jeg 8x = -5

hvordan får jeg det så til x = ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. december 2012 af chr42 (Slettet)

Du skal lige have set på nogle fortegn. Husk at to negative tal ganget sammen giver noget positivt.

Og du kunne isolere x ved at dele med 8.

Jeg får dog x = -3,5


Svar #4
15. december 2012 af jonathan3 (Slettet)

mange tak for svaret men jeg er ikke helt med på hvad du mener.. ;-(


Brugbart svar (1)

Svar #5
15. december 2012 af chr42 (Slettet)

Når du hæver minusparenteser skal du også skifte fortegn.


Svar #6
15. december 2012 af jonathan3 (Slettet)

der er da ikke nogle minusparenteser ?


Brugbart svar (1)

Svar #7
15. december 2012 af chr42 (Slettet)

Du har to. Den sidste parentes på begge sider er en minusparentes.


Svar #8
15. december 2012 af jonathan3 (Slettet)

er det? det havde jeg faktisk ikke lagt mærke til.. tak endnu engang :-)


Skriv et svar til: hæve parantes eller gange ind i parantes?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.