Matematik

1.g: Opstil en ligning

25. september 2005 af maltbolsje (Slettet)
Opstil en ligning:

”Casper er 13 år gammel, og hans mor er 38,5 år gammel. Lad x være det antal år, der skal gå for at Caspers alder er 2/5 af morens. Opstil en ligning med x og isoler x.”

13 + x = 0,4*38,4
=
13 + x = 15,4
=
x = 2,4

I facit står der: 4 år.

Jeg kan ikke se, hvor fejlen er.

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2005 af Therackoo (Slettet)

Hmmm... det må være en fejl i facitlisten...

måske har de glemt at sætte "2," foran 4 i facitlisten.

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2005 af Waterhouse (Slettet)

Du glemmer en ting - for hver gang Kasper bliver et år ældre, bliver hans mor det også. Du skal altså på en eller anden måde have indsat et x på højresiden også.

Svar #3
25. september 2005 af maltbolsje (Slettet)

#2 Det havde jeg slet ikke tænkt på!
Vent lidt.

Svar #4
25. september 2005 af maltbolsje (Slettet)

Hmm, hvordan gør jeg det?

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. september 2005 af Waterhouse (Slettet)

Tja, hvis Kaspers alder er 13+x, hvad mon moderens så er?

Svar #6
25. september 2005 af maltbolsje (Slettet)

Okay.

13 + x = 0,4*38,4 + x
=
13 + x = 15,4 + x
=
0 = 2,4
???

Brugbart svar (0)

Svar #7
25. september 2005 af Therackoo (Slettet)

#2

Nå ja... selvfølgelig... :D

Svar #8
25. september 2005 af maltbolsje (Slettet)

HOVSA

Der er en fejl. Morens alder er 38,5

Brugbart svar (0)

Svar #9
25. september 2005 af Waterhouse (Slettet)

Du glemmer en parantes - det hele moderens alder der skal ganges med 0,4, ikke blot de 38,5 år. Altså:

13 + x = 0,4*(38,4 + x)

Svar #10
25. september 2005 af maltbolsje (Slettet)

Der bliver rigtigt nok, når man sætter det ind.

13 + 4 = 0,4*42,5
=
17 = 17

Men kan bare ikke se, hvordan jeg skal stille det op.

Svar #11
25. september 2005 af maltbolsje (Slettet)

Åhhhh.
Tusind tak.

13 + x = 0,4*(38,4 + x)
=
13 + x = 15,4 + 0,4x
=
0,6x = 2,4
=
x = 4

Brugbart svar (0)

Svar #12
25. september 2005 af Therackoo (Slettet)

#11

Husk nu på at moderen er 38,5 og ikke 38,4.... :D

Svar #13
25. september 2005 af maltbolsje (Slettet)

Ja, trykfejl igen.
Da jeg regnede det ud trykkede jeg 38,5.

Skriv et svar til: 1.g: Opstil en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.