Fysik

Forklaring på transformer ligningen

16. december 2012 af idamring (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej!

Jeg er igang med en fysik rapport om transformation og skal uddybe transformerligningen, men jeg forstår den simpelthent ikke. Det eneste jeg kan er dette: Up*Ip=Us*Is

Håber i vil hjælpe :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. december 2012 af mathon

effekten
                    P = U • I

         en ideel transformator er tabsfri

 hvorfor
                             effekten i præmærsiden er lig med effekten i sekundærsiden

                                                                Up • Ip   =   Us • Is

 hvoraf
                                                                 Is / Ip  =  Up / Us  =   Np / Ns     
 så
                                                                 Is = (Np/Ns) • Ip         
 hvorved
                                                                 Etab = R • Is2  =   R • (Np/Ns)2 •  Ip2                          

 


Brugbart svar (2)

Svar #2
16. december 2012 af hesch (Slettet)

Det som kaldes "transfomerligningen" hedder:

U = 4,44*f*N*A*B

Er det den du mener ??


Skriv et svar til: Forklaring på transformer ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.