Matematik

ligning

17. december 2012 af 7421 (Slettet)
Hej
Jeg ville godt have lidt hjælp om en opgave om funktioner
en funktion er givet ved
f (x) = 2 • e^x + 1
hvordan finder jeg f'(x)
samt finder ligningen for tangenten for f i punktet P(0,f(0)) ,?

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2012 af mathon

 

                    f '(x) = 2 • ex

     
     du skal bruge
                                     f '(0)   og   f(0) i tangentligningen

 

                                 


Svar #2
17. december 2012 af 7421 (Slettet)

hvordan, ?

Svar #3
17. december 2012 af 7421 (Slettet)

skal jeg indsætte 2 • e ind på f(0) plads?

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. december 2012 af mathon

 

    det var i punktet (0,f(0))

   hvorfor
                     f '(xo) = f '(0) = ??

                     f(xo) = f(0) = ??


Svar #5
17. december 2012 af 7421 (Slettet)

vil det sige at ligningen lyder P(0,2•e^x) , ?

Brugbart svar (0)

Svar #6
17. december 2012 af mathon


             skriv den almene tangentligning i punktet P(xo,yo)

og
             indsæt f '(xo) og f(xo) i den      xo = 0


Svar #7
17. december 2012 af 7421 (Slettet)

P(0,f(0)) =P(2•e^x,2 • e^x + 1)) ,
er dette resultat rigtigt, ?

Brugbart svar (0)

Svar #8
17. december 2012 af mathon


            den almene tangentligning i punktet P(xo,yo)
er

                      y = f '(xo)•(x-xo) + f(xo)

som
             for f '(0) = 2 og f(0) = 3
giver

                      y = 2•(x-0) + 3

                      y = 2x + 3
               

 


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.