Matematik

Eksponentiel funktion og halveringskonstant

18. december 2012 af Sl3pP1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har et datasæt der hedder

Temperaturer målt: 0 , 5 , 12 , 25 , 30

Holdbarhed i timer: 48 , 33 , 19 , 7 , 5

 

Jeg har så lavet regression på lommeregneren og fået formlen:

f(x)=b·ax = 47.8397 · 0.9268x

 

Er det så ikke korrekt at halveringskonstanten er:

Thalv = ln(0.5) / ln(a) = ln(0.5) / ln(0.9268) = 9.12

 

Jeg sidder bare lige om kommer i tvivl.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2012 af Mambojo (Slettet)

Det er rigtigt ;) 

 

T1/2=ln (0,5)/ln (a)

T1/2=log(0,5)/log(a)


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. december 2012 af LTS81 (Slettet)

Der er vidst en der var til eksamen igår på adgangskursus til ingeniøruddannelserne! :-) Jeg er sgu bange for jeg dumpede den... :-(


Skriv et svar til: Eksponentiel funktion og halveringskonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.