Matematik

F'(x0) vha. produktreglen

18. december 2012 af FIPGC (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har problemer med denne opgave, og jeg er egentlig rimeligt lost.
Jeg håber nogen kan hjælpe mig. pfh. tak!

Bestem f'(x0) i hvert af følgende tilfælde ved at benytte produktreglen.

f1 (x)=x*(squareroot)x
f2 (x)=(squareroot)x*(3-2x)
f3 (x)=(2x2-5x)(x2+6)

f4 (x)=x3(=x*x2)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2012 af hbhans (Slettet)

f'1(x) = x*1/(2√x) + 1*√x

Jeg benytter reglen: "den første i fred gange den anden differentieret + den anden i fred gange den første differentieret".

osv.


Svar #2
18. december 2012 af FIPGC (Slettet)

Vil du ikke give et eksembel mere på den næste, så jeg er helt sikker? :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. december 2012 af hbhans (Slettet)

Du er lidt ubestemt mht. parenteser, men jeg gætter på at funktionen ser sådan ud:

f(x) = (3-2x)√x

I så fald får man:

f'(x) = (3-2x)·1/(2√x) + (0-2)√x


Svar #4
19. december 2012 af FIPGC (Slettet)

Ok, hvordan får jeg udregnet ligningen?


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. december 2012 af hbhans (Slettet)

Du skal reducere udtrykket for f'(x), Første led bliver (3-2x)/(2√x) = (3√x - 2x√x)/(2x) og andet led bliver -2√x. Sæt på samme brøkstreg og træk sammen.


Skriv et svar til: F'(x0) vha. produktreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.