Matematik

hvordan beregnes det?

18. december 2012 af D2508 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hey jeg sidder fast i en opgave, kan nemig ikke helt huske hvordan man beregner brøker i anden?

 

any ideas?

her er opgaven:

 

c=√((6a/7)^2 )+(8a/7)^2


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2012 af hesch (Slettet)

( A / B )2 = A2 / B2


Svar #2
18. december 2012 af D2508 (Slettet)

og det beregnes???

btw det her "/ " står for brøkstreg ;)


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. december 2012 af hesch (Slettet)

Eksempel:  (8a/7)^2 = 64a2 / 49


Svar #4
18. december 2012 af D2508 (Slettet)

så det er bare at gange i anden normalt? både nævneren og tælleren?


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. december 2012 af hesch (Slettet)

Ja, som skrevet i #1.


Svar #6
18. december 2012 af D2508 (Slettet)

okay godt nok tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Man må formode, at kvadratroden strækker sig over begge led, da det jo ligner en opgave, hvor Pythagoras benyttes til at beregne hypotenusen i en retvinklet trekant med kateterne 6·(a/7) = 3·(2a/7) og 8·(a/7) = 4·(2a/7) , så der er tale om en retvinklet trekant med kateterne 3 og 4, hvor 2a/7 benyttes som længdeenhed. Derfor er hypotenusens længde 5·2a/7 = 10a/7 .


Svar #8
18. december 2012 af D2508 (Slettet)

#7

 

det er også en opgave hvor jeg skal finde hypotesen :) så ja du har hekt klart ret :)


Skriv et svar til: hvordan beregnes det?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.