Matematik

Relevant differentialligning

19. december 2012 af flopper (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

jeg har en differentialligning der ser sådan her ud:

C(t)=M(e^(-K*t)-e^(-K_a*t))

 

Er der nogen der kan fortælle mig hvad relevante differentialligninger at komme ind på er?

Det ville være en kæmpe hjælp!


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det ligner da ikke en differentialligning. Hvad er C(t) ?


Svar #2
19. december 2012 af flopper (Slettet)

Det er koncentrationen til tiden t. Egentlig hedder ligningen C(t)=(Ka FA0)/V(Ka-K) (e^(-K*t)-e^(-K_a*t)) Men man er valgt at kalde (Ka FA0)/V(Ka-K) for M.


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Men du kender allerede C(t), så der er jo ingen differentialligning at løse.


Svar #4
19. december 2012 af flopper (Slettet)

Åh så har jeg nogle ligninger der hedder; 

dA/dt=-K*A^1=-K*A

(dAm)/dt=-Ka*Am

dA/dt=F*Ka*Am-K*A

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

De to første ligninger er jbegge første ordens lineære differentialligninger med konstante koefficienter. Løs dem med standardløsningsformlen.

Den sidste ligning involverer to funktioner og skal så kobles med en af de andre ligninger.


Skriv et svar til: Relevant differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.