Fysik

Spændingsforskel?!?! En der kan hjælpe?

19. december 2012 af LJoergensen (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg skal forklare hvad der menes med, at vi i mellem to faser har en spændingsforskel på 400 Volt.

 

Håber i kan hjælpe!!!


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. december 2012 af hesch (Slettet)

Mellem fase og nul er der 230V ( fasespændingen )

Mellem to faser er 230V * √3 = 400V ( yderspændingen ).


Brugbart svar (2)

Svar #2
19. december 2012 af hesch (Slettet)

Du skal tegne en cirkel med radius = 230V.  Ud fra centrum ( nullederen ) tegner du tre radier med en indbyrdes vinkel på 120º.  Disse tre radier repræsenterer de 3 fasespændinger. Tegn nu en korde mellem to af fasespændingerne.

Kordens længde vil være  radius* √3 = 230V * √3 ≈ 400V


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. december 2012 af Martinen (Slettet)

Har vedhæftet en rapport jeg lavede i forbindelse med uddannelsen omkring resistiv belastning og vekselstrømsteori. Måske hjælper den ;)


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. december 2012 af Martinen (Slettet)

Så prøver vi lige igen :)


Skriv et svar til: Spændingsforskel?!?! En der kan hjælpe?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.