Fysik

Find K i hastighedsproportionalen

19. december 2012 af graverpoulsen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Sidder i øjeblikket med SRP og er gået i stå med en formel. 

Jeg har løst bevægelsesligningen for hastighedsproportional luftmodstand, og har fået formlen for x(t) : 

x(t)  = (m/k)*v0*cos(a)*(1-e^-(k/m)*t))

Jeg har værdierne for følgende, fra et forsøg der er foretaget: 

m = 0,04 m

v0 = 4,04 m/s

cos(a) = cos(50)

Jeg har altså dermed ikke nogen værdi for t, x(t) og k. Så jeg kan ikke isolere k, da jeg jo har 3 ubekendte. 

Data fra forsøget er vedhæftet, hvis disse skal anvendes til at finde t og x(t). 

Nogen der kan hælpe mig med at komme videre, så jeg kan beregne konstanten k ? 

Tak på forhånd ! 

Vedhæftet fil: Forsøgsresultater.xlsx

Brugbart svar (1)

Svar #1
19. december 2012 af peter lind

Dux har da en hel række målinger hvor du til forskellige tider har målt  både x, y og hastighederne. Lav regression på de data, så vil regressionen give dig svaret


Svar #2
19. december 2012 af graverpoulsen (Slettet)

Det giver en lineær linje, og jeg får værdierne: 

a = 3,132 og b = -0,346 

Men hvad siger dette om k værdien ? 

Det skal lige siger, at k er luftmodstanden, hvilken er konstant for et legeme.

Og skal anvende formlen for hastighedsproportional luftmodstand til at bestemme min k værdi. 


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. december 2012 af peter lind

Det er jo ikke en lineær funktion, så det giver ingen mening at lave lineær regression. Du skal lave regression på den funktion, du har fundet frem til


Skriv et svar til: Find K i hastighedsproportionalen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.