Kemi

svær omregning

20. december 2012 af cecilied34 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen der kan sige mig hvordan man gør dette: Omregn massen af chloridioner i prøven til massen af natriumchlorid, m(NaCl).?


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. december 2012 af mathon

 

                         i NaCl udgør Cl 60,66% af massen

       hvorfor
                         m(NaCl) = m(Cl) / 0,6066

 

...............

     M(NaCl) = (22,990+35,453) g/L = 58,43 g/mol

    hvoraf 35,453 g er chlor
    altså en chlor-procent på
                                                       35,453 / 58,43 = 0,6066 = 60,66%


Svar #2
20. december 2012 af cecilied34 (Slettet)

Jeg forstår ikke helt, hvordan du gør. Hvis du har en masse af clorid på (35,453 g/mol * 1,28 * 10^-3 mol), hvordan ser stykket så ud?


Svar #3
20. december 2012 af cecilied34 (Slettet)

m(NaCl) = m(Cl) / 0,6066

 

m(NaCl) =  (35,453 g/mol * 1,28 * 10^-3 mol) / 0,6066. sådan der?


Brugbart svar (1)

Svar #4
20. december 2012 af mathon

     Netop


Skriv et svar til: svær omregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.